Binecuvântare arhierească pentru constructorii de mașini din Căușeni

Un articol de: Silviu Dascălu - 21 Septembrie 2022

Luni, 19 septembrie 2022, Prea­sfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a fost prezent la evenimentele prilejuite de împlinirea a 60 de ani de activitate a întreprinderii auto BTA 36 din orașul Căușeni, informează Biroul de presă al eparhiei.

Cu această ocazie, au fost oficiate o slujbă de mulțumire și un Parastas pentru angajații și colaboratorii trecuți la Domnul. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților centrale și locale.

În cuvântul de felicitare rostit, ierarhul a vorbit despre impor­tanța îndeplinirii cu responsabilitate a activității conducătorilor auto, mai ales atunci când aceștia sunt responsabili pentru viața oamenilor care călătoresc cu ei: „Așa cum respectăm regulile de cir­culație și ne asigurăm la orice manevră, așa trebuie să ne îngrijim și de cele duhov­nicești. Am rugat pe Dumnezeu să călătorească cu noi, așa cum a trimis pe îngerul Său să călătorească cu Moise în pustie și cu Iosif în Egipt. Să arătăm dragoste și răbdare, să fim atenți cu cei bolnavi și bătrâni, să-i ajutăm pe cei săraci și să fim buni cu toți”.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a acordat Crucea Eparhială directorului instituției, Veaceslav Răi­leanu, și mai multe diplome de onoare și de vrednicie angajaților acestei unități de transport.