Binecuvântare arhierească pentru credincioși la o mănăstire arădeană

Un articol de: Pr. Ciprian Tripa - 21 Iulie 2022

În mijlocul obștii monahale a Mănăstirii Feredeu, județul Arad, a poposit anul acesta, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepis­copul Aradului. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie la Altarul de vară al mănăstirii, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele arhimandrit Ilarion Tăucenu, starețul mănăstirii; părintele Nelu Mercea, protopopul Lipovei; părintele Mircea Șirian, secretarul Protopopiatului Lipova; părintele Vasile Pop, părinții slujitori ai mănăstirii, diaconul Emanuel-Ioan Proniuc, secretar eparhial, și preoții din parohiile arădene Mâsca, Galșa, Covăsânț, Șiclău, Chier, Dud, Hodiș și Semlac.

La momentul împărtășirii preoților și a credin­cioșilor, un grup de copii îmbrăcați în port național din Parohia Galșa au cântat pricesne.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei. La finalul Sfintei Liturghii, diaconul Emanuel-Ioan Proniuc a fost hirotesit arhidiacon. Ordinul Arhiepiscopiei Aradului și Crucea „Sfântul Ierarh Mărturisitor Sava Brancovici” au fost oferite unor ctitori și binefăcători de-ai mănăstirii.