Binecuvântare arhierească pentru credincioșii vrânceni

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 27 Mai 2024

Credincioșii Parohiei Co­tești, județul Vrancea, au fost bine­cu­vântați duminică, 26 mai, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica din localitate, aflată sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

Împreună cu Înaltpreasfinția Sa au slujit: pr. Oscar Frunză, protopop al Protoieriei Focșani II; pr. paroh Sorin-Alexandru Panaitescu; pr. Andrei-Ionuț Stănilă, de la Parohia Budești; pr. Ovidiu-Florin Bordea, de la Parohia Goleștii de Sus; arhid. Daniel Dumitrică, secretar eparhial, și arhid. Laurențiu Manea.

În omilia rostită, arhipăstorul locului a reliefat învățăturile desprinse din Evanghelia Duminicii a 4-a după Sfintele Paști (Ioan 5, 1-15): „Despre slăbănogul din Evanghelie nu ni se spune din ce motive a suferit timp de 38 de ani. Cu toate acestea, el nu și-a pierdut credința și spe­ranța în posibilitatea însănătoșirii, motiv pentru care a așteptat, îndelung-răbdător, minunea vindecării, iar așteptarea nu i-a fost zadarnică, deoarece Hristos Domnul, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, l-a cercetat cu iubire și milostivire”.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul psaltic-misionar „Sfân­tul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.