Binecuvântare cu Agheasmă Mare la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Un articol de: Darius Herea - 08 Ianuarie 2021

La praznicul Bobotezei din acest an, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba Sfinţirii mari a apei la Catedrala Episcopală din Caransebeș. Credincioșii din municipiu care au participat la sfintele slujbe au fost binecuvântați cu apă sfințită și au primit Agheasma Mare pentru a o păstra la casele lor.

„Dacă la praznicele care au trecut L-am văzut pe Domnul Prunc culcat în ieslea sărăcăcioasă din Betleem și mai apoi tăiat-împrejur la 8 zile după Naștere, la acest praznic Îl vedem Om desăvârșit la 30 de ani, pogorându-Se în repejunile Iordanului, asumându-Și păcatele noastre și curățindu-le, primind botezul pocăinței de la Sfântul Ioan Botezătorul”, a subliniat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.
În Ajunul Bobotezei a fost săvârșită slujba de sfințire mare a apei, Agheasma Mare fiind pusă în sticle, astfel încât credincioșii să o poată lua în condiții de siguranță sanitară.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Pavel Canea, slujitor la Catedrala Episcopală și ostenitor în cadrul Biroului de presă al Episcopiei Caransebeșului, a fost hirotesit arhidiacon.