Binecuvântare de lucrări în Parohia Ciuhoi, Protopopiatul Marghita

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 09 Mai 2023

În Duminica a 4-a după Paști, a Vindecării slăbănogului de la Vitezda, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a binecuvântat și sfințit lucrările exterioare efectuate la biserica Parohiei Ciuhoi, Protopopiatul Marghita, și a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup coral format din tinere credincioase ale parohiei, sub coordonarea preotesei Ioana Roman.
Ierarhul le-a vorbit credincioșilor prezenți despre înțelesurile duhov­nicești ce se desprind din pericopa duminicală despre vindecarea de către Domnul Hristos a celui cuprins de paralizie de 38 de ani (Ioan 5, 1-15), evidențiind liniștea, vindecarea și armonia care pătrund în viețile noastre odată cu urmarea Domnului Iisus Hristos.

În cadrul Sfintei Liturghii, Prea­sfinţitul Părinte Episcop Sofronie l-a hirotonit pe teologul George-Marian Pojega întru diacon pe seama Parohiei Oșand, Protopopiatul Tinca și l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. paroh Adrian-Ioan Roman. În semn de prețuire, din partea comunității parohiale, ierarhul a primit o icoană cu Maica Domnului din Vladimir, pictată de copiii din parohie.