Binecuvântare în Parohia Chiuzbaia, Maramureş

Un articol de: Andrei Fărcaş - 28 Iunie 2022

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit Sfânta Liturghie, în Duminica a 2-a după Rusalii, a Sfinţilor Români, în Parohia Chiuzbaia, Protopopiatul Baia Mare.

Ierarhul a binecuvântat, cu acest prilej, noua capelă de cimitir şi lucrările făcute la casa parohială. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theologos”, iar la chinonic a interpretat pricesne Daniel Breban.

„Pământul ţării noastre a născut sfinţi şi biserica i-a născut prin taina Sfântului Botez. De aceea, duminica aceasta, a doua după Rusalii, se numeşte a Sfinţilor Români, a tuturor sfinţilor din neamul nostru”, a spus ierarhul.

PS Episcop Iustin a răsplătit strădania preotului paroh Mihail Andrei Bud de a construi capela de cimitir, hirotesindu-l întru iconom, cu îndemnul de a realiza refacerea integrală a bisericii, reorganizarea Sfântului Altar, refacerea picturii, a exteriorului clădirii, pentru a pregăti biserica de aniversarea centenarului. Fostul preot paroh Viorel Mada a fost distins cu Medalia omagială „Justinian Arhiepiscopul”. Primarul Sebastian Alin Bârda, Consiliul parohial şi alţi binefăcători au fost distinşi cu diploma anului omagial.