Binecuvântare în Parohia Ezeriș, județul Caraș-Severin

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 06 Octombrie 2020

În Duminica a 19-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost în mijlocul Parohiei Ezeriș, Protopopiatul Reșița, județul Caraș-Severin. La orele dimineții, ierarhul a sfințit două icoane din mozaic ce-l reprezintă pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, și pe Sfântul Ierarh Ni­colae. Sfintele icoane sunt amplasate în zidul ce înconjoară biserica. 

În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, în prezența auto­rităților locale și a unui număr mare de credincioși. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caranse­beșului.

„Ne-am bucurat alături de cre­dincioșii acestei dinamice parohii pentru că în ultimii ani au împodobit biserica din această localitate. În interior s-au făcut mai multe lucrări, s-au achiziționat policandre, s-a restaurat pardoseala și s-au achiziționat mai multe obiecte de cult. De asemenea, s-au început lucrările în avlia bisericii, la o capelă mortuară”, a subliniat Episcopul Caransebeșului.

La final, părintele paroh Marius Ionuț Iovănescu a fost hirotesit sachelar.

Tot duminică, 4 octombrie, Prea­sfințitul Părinte Episcop Lucian a botezat-o pe prunca Maria-Selena, fiica părintelui paroh Marius Ionuț Iovănescu.