Binecuvântare în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”-Bixad, Oaş

Un articol de: Cătălin Bogdan Roatiș - 25 August 2020

Credincioșii din Parohia „Nașterea Maicii Domnului”-Bixad au participat la slujba de binecuvântare a noii capele mortuare a parohiei, săvârşită de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în Duminica a 11-a după Rusalii.

Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie şi i-a felicitat pe credincioşi pentru ridicarea noii capele. Grupul psaltic „Theologos”, condus de arhid. Adrian Dobreanu, a dat răspunsurile liturgice.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a arătat celor prezenţi, în cuvântul de învăţătură, că „fiecare Îi suntem datori, într-un fel sau altul, lui Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că suntem veșnic datori lui Dumnezeu pentru ceea ce ne-a dăruit (...) şi să nu ne asemănăm iconomului celui rău, mai ales în modul în care ne chivernisim propria credință creștină. Căci, de multe ori, în istorie și în actualitate, n-am știut să fim iubitori, să avem respect față de chipul fiecărui om”.

Preotul paroh Vasile Chiorea a primit pentru întreaga activitate Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul”, din partea ierarhului. Consiliul parohial a primit Medalia „Preot Nicolae Gherman”, iar Adunării parohiale, prim-epitropului Vasile Tătar și lui Gheorghe Cârciu, membru în Adunarea eparhială, li s-au acordat diplome de vrednicie. Primarul comunei Bixad, Ioan Tătar, a primit Gramata eparhială. Din partea parohului și a credincioșilor, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a primit o icoană bizantină a Nașterii Maicii Domnului.