Binecuvântare la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 07 Septembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent marţi, 5 septembrie, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia, unde a săvârşit slujba de binecuvântare a demisolului lăcașului de închinare, în prezența a numeroși credincioși. 

Lucrările de amenajare și înfrumusețare ale lăcaşului de cult s-au desfăşurat în decursul ultimilor ani, răspunzând, astfel, unor nece­sități misionare stringente și, totodată, oferind noi perspective pastorale în contextul acti­vităților dedicate copiilor și tinerilor din comunitatea parohială, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

La finalul slujbei de binecuvântare, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească des­fă­șurată până în prezent, preotul paroh Florin Croitoru a primit din partea Înaltprea­sfinți­tului Părinte Arhiepiscop Irineu o diplomă de vrednicie, iar ostenitorii și binefăcătorii au primit diplome de aleasă cinstire din partea ierarhului.

Înființată în vara anului 1993, Parohia Alba Iulia - „Cuvioasa Parascheva” împlinește 30 de ani de activitate neîntreruptă în slujba lui Dumnezeu și a locuitorilor din cartierul Ampoi. Odată cu înființarea parohiei, a fost numit ca păstor preotul Gheorghe Benchea. Biserica, ridicată cu mari eforturi între anii 1993 și 1996, este construită din lemn. În anul 1996, lângă preotul paroh Gheorghe Benchea a fost transferat preotul Ioan Benchea, de la Parohia Teiuș I. 

În perioada 2014-2018, lăcașul a beneficiat de o serie de lucrări, atât la interior, cât și la exterior, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Slujba de binecuvântare a bisericii a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, la data de 26 august 2018.