Binecuvântare la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Lăpușești, Cluj

Un articol de: Darius Echim - 02 August 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramure­șu­lui și Sălajului, a binecuvântat, în 30 iulie, lucrările de restaurare și înfrumusețare efectuate în ultimii ani la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Lăpușești, județul Cluj.

În pridvorul bisericii, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie şi a ros­tit un cuvânt de învățătură, vorbind despre Ospățul credinței, care este Sfânta Liturghie.

La finalul slujbei, preotul paroh Bogdan Ionuț Cociș a fost hirotesit iconom stavrofor, de către ierarh, iar primarul comunei Râșca, Alin Abrudan, și alţi binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire. 
Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, construită în anul 1954, a fost restaurată și înfrumusețată la exterior și la interior, prin grija și osteneala parohului, cu ajutorul oferit de autoritățile locale și de comunitatea din Lăpușești, care numără sub 100 de locuitori. Localitatea Lăpușești este filie a Parohiei Ortodoxe Dealu Mare.