Binecuvântare la o biserică din orașul Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 30 Septembrie 2020

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a binecuvântat duminică, 27 septembrie, lucrările de înfrumusețare și înnoire săvârșite la Biserica „Înăl­țarea Sfintei Cruci” din Parohia Oradea-Zorilor. Ierarhul a binecuvântat, de asemenea, noul Altar de vară și Centrul de consiliere și asistență socială pentru persoane vârstnice „Stejarul Mamvri” al parohiei. Centrul filantropic a fost pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh și Martir Antim Ivireanul, prăznuit în 27 septembrie. 

Preasfinţitul Părinte E­pis­cop Sofronie a săvârşit Sfânta Liturghie şi a tâlcuit înţelesurile duhovni­cești ale pericopei evanghelice a pescuirii minunate: „Biserica, de-a lungul veacurilor, este și rămâne corabia mân­tuirii, prin care mulți­mile de oameni sunt pescuite din iad pentru a fi cu Domnul, Cel care Își câr­muiește corabia în vecii vecilor. Corăbierul, prin urmare, este Însuși Fiul lui Dumnezeu. Corabia este Biserica. Pescarii sunt Sfin­ții Apostoli, dar și cei lăsați episcopi și preoți în Biserică. Mulțimea peștilor închipuie mulțimea oamenilor salvați de la înecul păcatului, mul­țimea oamenilor pe care Dumnezeu, din darul Său, îi mân­tu­iește”.

La final, preotul paroh dr. Miron Erdei, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, a adresat mulțumiri ierarhului, iar Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a oferit binefăcătorilor diplome de apreciere.