Binecuvântare la Parohia Chișlaca din județul Arad

Un articol de: Arhid. Emanuel Ioan Proniuc - 29 August 2022

În Duminica a 11-a după Rusalii, Înalt­preasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit în Parohia Chișlaca din Protopopiatul Ineu, județul Arad. Înaltprea­sfinția Sa a mai slujit în Parohia Chișlaca în urmă cu zece ani când a târnosit biserica. De atunci lăcaşul a beneficiat de multe renovări, întrucât în urmă cu nouă ani a trecut printr-un incendiu.

Întâmpinarea chiriarhului arădean s-a făcut duminică dimineață cu mare bucurie de către credincioșii și copiii acestei comuni­tăți. După ce a binecuvântat lucrările săvâr­șite la biserică, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială. Din soborul slujitor a făcut parte și pr. Adrian Zaha, pro­to­popul Ineului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinți­tul Părinte Arhiepiscop Timotei a vorbit despre „milă și iertare” (cf. I Corinteni 9 și Matei 18), pe care le cerem în ectenia consacrată tre­buințelor sufletești și trupești ale credin­cio­șilor, spre îmbunătățirea vieții și câștigarea Împărăției lui Dumnezeu. Pentru dobândirea acestora e necesară din partea fiecăruia iertarea celor care ne-au greșit, a spus ierarhul locului.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, preotul paroh Petru Ardelean a fost hirotesit întru iconom.