Binecuvântare la Parohia Lipova, județul Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 03 Martie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit duminică, 1 martie 2020, Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Lipova, Protopopiatul Lipova, județul Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, ierarhul a binecuvântat cu agheasmă noua capelă mortuară a parohiei.

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Lipova. La eveniment a fost prezent și Mircea Jichici, primarul orașului Lipova, precum și numeroși credin­cioși din oraș, dar și din împrejurimi. 

În cuvântul de învățătură rostit, ierarhul a tâlcuit înțelesurile du­hov­nicești ale pasajului evanghelic rânduit (Matei 6, 14-21), eviden­ți­ind importanța acestei „Duminici a iertării” ca timp de pregătire pentru intrarea în Sfântul și Marele Post, prin cererea reciprocă de iertare a credinciosului în vederea asigurării unei adevărate trăiri creș­tinești, în liniște sufletească și fapte bineplăcute lui Dumnezeu și oamenilor. Înaltpreasfinția Sa a spus că aceasta este calea întoarcerii spre Raiul de odinioară, de unde proto­părinții neamului omenesc au fost izgoniți pentru neascultarea poruncii dumnezeiești.

Biserica Parohiei Lipova se află într-un amplu proces de reabilitare interioară și exterioară, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, motiv pentru care, în prezent, întreaga locație a bisericii se află în șantier.

În continuare, ierarhul a vizitat șantierul noului sediul al Protopopiatului Lipova, aflat în imediata vecinătate a bisericii. Aici, părintele protopop Nelu Mercea a prezentat lucrările finalizate și stadiul celor care sunt în curs de realizare sau finalizare. 

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a binecuvântat cu agheasmă noua capelă mortuară a orașului. Investiția este realizată din fonduri de la bugetul local al orașului Lipova și a fost predată spre administrare de primărie Parohiei Lipova.