Binecuvântare la parohia românească din Ferrara, Italia

Un articol de: Marius Nedelcu - 17 Iulie 2019

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Epis­copiei Ortodoxe Române a Italiei, s-a aflat duminică în mijlocul co­mu­nității Parohiei Ortodoxe Române „Cuviosul Nicodim de la Tis­ma­­na” din Ferrara, Italia, unde a săvârșit Sfânta Liturghie, se arată pe site-ul episcopia-italiei.it

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bog­dania le-a vorbit credincioșilor despre modelul de credință și de smerenie pe care ni-l oferă sutașul păgân din Evanghelie, acesta fiind convins de puterea tămăduitoare a Domnului nostru Iisus Hristos.

La momentul rânduit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a hirotonit întru preot pe diaconul Ștefan Damaschin, cel care va sluji la Parohia Ortodoxă Româ­nească „Sfânta Mare Muceniță Marina” din Republica San Marino. Un moment deosebit pentru comunitatea ortodoxă românească din Ferrara a fost sfințirea de către Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a crucii ce va fi pusă deasupra noii biserici achiziționate de curând de către parohie, prin purtarea de grijă a pr. paroh Vasile Jora.