Binecuvântare la Parohia „Sfinţii Arhangheli” din Pașcani

Un articol de: Mihail Vrăjitoru - 01 Aprilie 2024

În Duminica a doua din Postul Mare, a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Preasfinţitul Părinte Ni­chi­for Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinţii Arhangheli” din Paș­cani.

Ziua a început, după rânduială, cu întâmpinarea ierarhului de către clerici și credincioși. Apoi ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După citirea pasajului evanghelic rânduit în această zi, Preasfin­țitul Părinte Nichifor a rostit un cuvânt de învățătură celor prezenți, în care a afirmat că viața adevărată nu înseamnă a ne proteja la nesfâr­șit, ci a-L cunoaște cât mai mult și cât mai adânc pe Dumnezeu: „Omul unit cu Dumnezeu nu trebuie să se teamă nici de moartea cea mai înfri­coșătoare, nici de nedreptatea cea mai mare care poate fi asupra sa, deoarece din toate acestea Dumnezeu scoate înviere și viață și plinătate de har. Biruința Învierii a fost cu atât mai puternică și înfrico­șătoare cu cât Dumnezeu până la capăt Și-a dus slujirea smerită și a purtat neputința noastră în această moarte de durere. O singură palmă dacă ar fi primit și S-ar fi lovit de la aceasta și ar fi murit cu o moarte mai puțin dureroasă, planul mântuirii era împlinit”.