Binecuvântare pentru comunitatea din Viștea de Jos, județul Brașov

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 03 Iunie 2022

La praznicul Înălțării Domnului, credincioșii din Viștea de Jos, județul Brașov, au primit binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a sfinţit, cu această ocazie, şi monumentul eroilor din localitate.

Ierarhul a vizitat comunitatea din localitatea Viştea de Jos, judeţul Braşov, pentru a binecuvânta biserica parohială, un lăcaș de cult închinat Înălțării Domnului și care a fost renovat și înfrumu­sețat în ultimii ani prin eforturile comu­nității.

În ziua hramului din acest an, Biserica „Înălțarea Domnului” din Viștea de Jos a fost binecuvântată cu apă sfințită de IPS Mitropolit Laurenţiu. Ierarhul a săvârşit, mai apoi, Sfânta Liturghie în lăcașul de cult, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, iar la final le-a vorbit credincioșilor despre marele praznic al Înălțării Domnului.

„După Înălțarea la ceruri, timp de 10 zile noi stăm într-o așteptare a împlinirii făgăduinței trimiterii Duhului Sfânt, iar sărbătoarea Rusaliilor este momentul de întemeiere a Bisericii din care facem parte noi. Toată lucrarea pe care a împlinit-o Fiul este o lucrare care completează lucrarea Tatălui. Tatăl este Creatorul, Proniatorul, Făcătorul cerului și al pământului, Iisus Hristos este Mesia Mântuitorul, este Cel care a împlinit împăcarea noastră cu Tatăl”, a subliniat ierarhul. Cu această ocazie, preotul paroh Ioan Marius Urs a fost hirotesit iconom stavrofor, iar primarul localității și mai mulți binefăcători au primit distincții și diplome din partea ierarhului.  Sărbătoarea s-a încheiat la monumentul eroilor din localitate, renovat recent și sfințit în această zi de IPS Mitropolit Laurențiu, care a săvârşit și o slujbă de pomenire a celor care și-au dat viața pentru apărarea patriei.