Binecuvântare pentru credincioşi la Baia Mare

Un articol de: Andrei Fărcaş - 24 Martie 2021

Credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” au purtat icoane aduse de acasă pentru a fi binecuvântate în Duminica Ortodoxiei.

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, şi Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, au săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei, dirijat de pr. prof. dr. Cosmin Lauran. Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei din acest an.

La final, Preasfinţitul Părinte Iustin a adresat credincioşilor un cuvânt de învăţătură, apoi a binecuvântat cu agheasmă icoanele credincioşilor aduse de acasă.

Cu prilejul Dumincii Ortodoxiei, în Sala-muzeu „Sfinţii Martiri Brâncoveni” a catedralei, este deschisă expoziţia de icoane „Chipuri din veac în veci”, ediţia a V-a, cu icoane ale pictorilor din episcopie, organizată de Sectorul patrimoniu sacru şi pictură bisericească, condus de pr. Virgil Jicărean.