Binecuvântare pentru credincioși la catedrala din Baia Mare

Un articol de: Andrei Fărcaş - 04 Martie 2020

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit duminică, 1 martie, Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime“ din Baia Mare. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Doxologia al catedralei, dirijat de prof. dr. Cosmin Lauran.

 Ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură pornind de la Evanghelia Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai şi a oferit sfaturi credincioșilor despre Postul Mare.

„Suntem toţi muritori, dar înţelegem că Dumnezeu l-a vrut şi l-a creat pe om nemuritor. Moartea nu-i firească. Este nefirească. Nu-i creată de Dumnezeu. Este un accident. Accidentul şi eroarea la care omul, proiectul cel mai măreţ al lui Dumnezeu, a consimţit, şi le-a asumat. Sigur că Dumnezeu nu l-a lăsat pe om ca în veci să rămână în moarte, ci a trimis pe Fiul Său în lume ca tot cel ce crede în Dânsul să nu moară, ci să aibă viaţă veşnică. Sau cel ce crede Într-însul chiar de va muri viu va fi, zice Mântuitorul. Şi atunci, înţelegem, deci, ce înseamnă postul”, a spus Episcopul Maramureșului și Sătmarului.