Binecuvântare pentru credincioşii din Parohia Drăgăneşti, Protopopiatul Beiuș

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 19 Martie 2024

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a Lăsatului sec de brânză pentru Postul Mare, 17 martie, când se face pomenirea Sfântului Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Drăgănești, Protopopiatul Beiuș.

Preasfinţitul Părinte Sofronie le-a vorbit credincioșilor despre sensul călătoriei inițiatice pentru care îşi pregătesc sufletul, insistând asupra învățăturii Domnului Hristos cu privire la modul în care se cuvine să înceapă Postul Mare: „Cuvântul Domnului din această duminică ne îndeamnă să iertăm celor care ne greșesc, ca să fim și noi iertați - ceea ce este o formulare explicită a rugăciunii «Tatăl nostru», predată nouă tot de Domnul nostru Iisus Hristos”.

Ierarhul a mai subliniat că „postul nu trebuie ținut de ochii lumii, nu pentru a impresiona, nu din formalism, nici dintr-o obligație exterioară, ci dintr-o profundă convingere și totodată cu bucurie! Adică nu postim din constrângere, pentru a pedepsi trupul nostru, ci postim pentru ca să ne îndepărtăm de tot ceea ce este nefolositor, pentru a putea descoperi, din darul lui Dumnezeu, bunătățile de care ne-am înstrăinat; acestea sunt cele cerești, ale lui Dumnezeu, nu bunătățile lumii. Tot ceea ce facem în această perioadă este pentru a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a face ceva în folosul sufletului nostru”.

Pr. paroh Adrian-Mihai Fofiu a mulțumit ierarhului pentru slujirea arhierească, cuvântul de învățătură şi binecuvântarea comunităţii parohiale şi i-a oferit o icoană cu Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și cu Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, făcătorul de minuni.

Ierarhul a vizitat, apoi, noua Biserică „Duminica Femeilor Mironosițe” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință” din localitate, unde s-au finalizat lucrările de înfrumusețare cu pictură, urmând achiziționarea unui iconostas.