Binecuvântare pentru elevii băcăuani calificați la etapele naționale ale olimpiadelor de religie

Un articol de: Silviu Dascălu - 20 Aprilie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a primit vineri, 15 aprilie, vizita elevilor din județul Bacău care vor reprezenta eparhia la etapele naționale de religie și de cultură și spiritualitate românească, informează eprb.ro.

Delegația elevilor și a cadrelor didactice a fost întâmpinată de către părintele Valentin Băltoi, consilierul Sectorului cultural al eparhiei, însoțită de părintele prof. Adrian Alexandrescu, inspectorul școlar al disciplinei Religie.

După ce părintele arhimandrit Andrei Ioniță le-a citit în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” o rugăciune de binecuvântare și luminare a minții, Înaltpreasfințitul Părinte Arhi­episcop Ioachim a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța deosebită a acestei zile. Ierarhul le-a amintit tinerilor elevi că trebuie să fie curajoși în orice moment al vieții pentru că Dumnezeu îi însoțește pretutindeni. Totodată i-a îndemnat să fie puternici în credință, să caute să-L cunoască pe Mântuitorul Hristos și să devină apostoli și mărturisitori ai Lui în școlile din care provin. În semn de încurajare și pentru zidire sufletească, fiecărui tânăr prezent i-a fost dăruit un exemplar al Noului Testament și o carte de rugăciuni apărută la Editura Filocalia.