Binecuvântare pentru Festivalul-concurs „Barbu Lăutaru”

Data: 21 Noiembrie 2023

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, la Palatul Municipal de Cultură din municipiul Bălți s-a desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, prima ediție a Festivalului-concurs de muzică populară vocală și instrumentală „Barbu Lăutaru”-Bălți.

Evenimentul a fost orgnizat de către Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural (preșe­dinte Mihai Verhovețchi) și Societatea Cultural-Artistică „Arlechin” (președinte Flavius Damian), în parteneriat cu Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Primăria municipiului Bălți, Palatul Municipal de Cultură Bălți, Fundația „Dor de Viitor” și SRL „Danident”. Participanții au fost acompa­niați de Orchestra de Muzică ­Populară „Barbu Lăutaru” din Bălți.

La sfârșitul spectacolului, Prea­sfințitul Părinte Antonie a înmânat cea mai înaltă distincție pentru mireni a Episcopiei de Bălți, Ordinul „Crucea Bălțeană“, maestrului Nicolae Botgros, maestrului Ion Dascăl și maestrului Sidor Rusu. De asemenea, ierarhul a înmânat șase mențiuni bănești parti­cipanților la concurs.