Binecuvântare pentru ialomițeni prin moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț

Data: 24 Aprilie 2023

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit duminică Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, județul Ialomița.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie s-au rugat părintele arhimandrit Rafail Mîț, stare­țul mănăstirii și vicar eparhial, părinți stareți și egumeni ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călăra­șilor, preoți și diaconi. Dialogul liturgic a fost întreți­nut de monahii, frații mănăstirii și grupul de elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, diri­jați de părintele Alexandru Daniel Vasile.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre încredințarea lui Toma și îndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios!” și fericirea pe care o afirmă Mântuitorul: „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezut!”, şi despre viața și jertfa prin care Sfântul Mucenic Gheorghe L-a mărturisit pe Hristos. Preasfinția Sa a mulțumit Înalt­preasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru odorul adus cre­din­cio­șilor din Bărăgan, racla cu moaștele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț.

Cu această ocazie, Prea­sfințitul Părinte Episcop Vincen­țiu a acordat rangul de protosinghel părintelui ieromonah Adri­an, egumenul Schitului Horia, județul Ialomița.

Părintele arhimandrit Rafail a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfin­ții Voievozi” din Slobozia și cre­dincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturor celor care cu răbdare s-au închinat la racla cu moaștele Sfântului Paisie de la Neamț.

Preasfinția Sa a binecuvântat pelerinii care se închinau la racla aflată în baldachinul amenajat în curtea mănăstirii, se arată pe site-ul eparhiei, sf-esc.ro.