Binecuvântare pentru Parohia Câmpia Turzii V

Un articol de: Ionuţ Chifa - 03 August 2021

Credincioșii Parohiei „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Câmpia Turzii l-au avut în mijlocul lor în Duminica a 6-a după Rusalii pe Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Ierarhul a binecuvântat și lucrările de înfrumusețare aduse bisericii în ultimul an și a săvârşit Sfânta Liturghie.

După citirea pasajului evanghelic, Prea­sfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură. La final, preotul paroh Raul Rațiu a fost hirotesit iconom, iar cei care au contribuit la înfrumusețarea bisericii au primit diplome și distincții.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul vocal „Synavlia” de la Academia de Muzică „Gheor­ghe Dima” din Cluj-Napoca.

Potrivit părintelui Raul Rațiu, pe lângă slujirea liturgică, în Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Câmpia Turzii se desfășoară programe culturale și catehetice, unele fiind destinate în special tinerilor. În plan social, parohia oferă sprijin familiilor vulnerabile din comunitate.