Binecuvântare pentru slujirea într‑un nou lăcaș de cult din judeţul Brăila

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 21 Noiembrie 2022

În după-amiaza zilei de 20 noiembrie, la ceas de vecernie pentru praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, credincioşii Parohiei Gropeni din judeţul Brăila au participat la slujba de binecuvântare a lucrărilor realizate la noua biserică cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Rânduiala a fost oficiată de către Înaltprea­sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa ctitorilor, autorităţilor locale şi a numeroşi credincioşi, între care copii şi tineri atât din Gropeni, cât şi din localităţile învecinate.

Înaltpreasfinția Sa a oferit noii biserici Antimisul sfinţit și a binecuvântat cu agheasmă icoanele şi pereții lăcaşului de cult. După acest moment, ierarhul a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre edificarea unui lăcaș de închinare, evidenţiind bucuria acestei comunităţi de credincioși harnici care au dorit foarte mult să aibă încă o biserică.

Toţi copiii prezenți la slujbă au primit iconiţe şi daruri din partea ierarhului Dunării de Jos.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhi­episcop Casian a vizitat casa-muzeu amenajată într-un spaţiu în apropierea lăcaşului de cult, ce cuprinde obiecte vechi tradiţionale şi piese vestimentare populare, colecţionate de preotul paroh Dragoș Constantin Negoiță de la câţiva credincioşi.