Binecuvântare și sfințirea pietrei de temelie la Parohia Mogoșoaia 2

Un articol de: Marius Nedelcu - 15 Mai 2018

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a vizitat în Duminica a 6-a după Paști Parohia Mogoșoaia 2 din Protoieria Ilfov Nord. Ierarhul a binecuvântat de dimineață paraclisul de lemn al parohiei, închinat Sfântului Ierarh Nicolae. În continuare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori pe un podium special amenajat. În cuvântul de învățătură, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor a spus că ascultarea de către Domnul Hristos duce la vederea sau contemplarea luminii dumnezeiești. „Învățăm de la orbul trimis la scăldătoarea Siloamului de către Domnul pentru a-și spăla ochii de tină că el, după ce s-a vindecat, a văzut mai întâi lumina soarelui, făcând ascultare de cuvintele Domnului, dar apoi s-a întâlnit cu Lumina lumii, chiar cu Domnul care-l vindecase și pe care nu-L văzuse la prima întâlnire cu El. S-a bucurat de lumina soarelui, dar s-a bucurat mai mult de întâlnirea cu Hristos Domnul. În această perioadă a sărbătorii Învierii Domnului, cei care au venit la biserică au auzit cântarea: «Acum toate s-au umplut de lumină, și cerul și pământul și cele de sub pământ». Această lumină a Învierii Domnului umple sufletele celor care-l iubesc pe El, ale celor care-l caută pe El”, a spus PS Părinte Timotei Prahoveanul.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Iulian Răducă a primit rangul de sachelar, iar mai mulți ctitori și binefăcători au primit ordine și diplome de merit.

Tot duminică, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de slujitori, a sfințit piatra de temelie pentru noua biserică de zid a Parohiei Mogoșoaia 2, care va fi con­struită în perioada următoare. Locașul are hramurile „Acope­rământul Maicii Domnului”, „Sfântul Cuvios Efrem cel Nou” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”. Cu această ocazie, ierarhul a vorbit despre semnificația zi­dirii unei biserici de zid în loca­litatea Mogoșoaia, la 330 de ani de când a fost ridicată aici biserica veche de către Sfântul domnitor Constantin Brâncoveanu.