Binecuvântarea Altarului de vară al Mănăstirii Radu Negru din județul Călărași

Data: 30 August 2021

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârşit duminică Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași. Înainte de începutul slujbei, ierarhul a sfințit noul Altar de vară al mănăstirii, moment ce a însemnat o încununare a eforturilor depuse de părintele stareț și generoși binefăcători ai mănăstirii, care au dăruit copia, în mărime naturală, a Icoanei Maicii Domnului „Portărița” din Sfântul Munte Athos, se arată pe site-ul eparhiei sf-esc.ro.

Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

La momentul chinonicului, grupul de cateheză de la Parohia Independența a susținut un concert de cântări religioase și pricesne. Acest moment artistic a emoționat credincioșii prezenți.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit despre Icoana Maicii Domnului `Portărița~ din Sfântul Munte Athos, ce ocrotește de duminică obștea și Mănăstirea Radu Negru. După Sfânta Liturghie, ierarhul a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii mănăstirii.