Binecuvântarea bisericii Parohiei Ruginosu, județul Caraș-Severin

Un articol de: Darius Herea - 01 Septembrie 2020

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit duminică la Parohia Ruginosu, județul Caraș-Severin. Cu acest prilej, ierarhul a binecuvântat lucrările săvârșite la exteriorul bisericii parohiale, crucea și monumentul funerar al fostului preot paroh Nicolae Ileana, trecut la Domnul acum 6 luni. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caran­se­beșului. De asemenea, ierarhul a săvârșit și parastasul pentru fostul preot paroh Nicolae Ileana trecut la cele veșnice. 

La final, Preasfinția Sa a mul­țu­mit tuturor credincioșilor ce au contribuit la lucrările de renovare și înfrumusețare a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și a acordat parohiei Diploma de excelență „Episcop Iosif Traian ­Badescu”.

„Ne-am bucurat să constatăm că parohia este dinamică, deși mică. Oamenii sunt foarte ata­șați de sfânta biserică, se îngrijesc de sfântul locaș și îl ajută, în continuare, pe noul preot paroh, care a venit în urmă cu două luni. Le mulțu­mim tuturor ctitorilor și binefăcătorilor acestei biserici”, a subliniat Prea­sfin­țitul Părinte Episcop Lucian.