Binecuvântarea capelei mortuare din Parohia Fibiș, județul Timiș

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 15 Iunie 2021

În Duminica a 7-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a vizitat Parohia Fibiș, Protopopiatul Timi­șoara II, județul Timiș. Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineții de primarul comunei, Gheorghe-Viorel Carcea, preotul Mircea Szilagyi, consilier eparhial, și de preotul Ioan Bolbos, parohul comu­nității.

La Sfânta Liturghie au participat credincioși din parohie, unii îmbrăcați în haine tradiționale, iar la momentul îndătinat, mai mulți copii s-au împărtășit. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Mitropolitul Banatului, care a vorbit despre Rugăciunea arhierească rostită de Mântuitorul și redată de Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan (17, 1-13): „Domnul nostru Iisus Hristos S-a rugat pentru Sine, ca jertfa Sa cea de bunăvoie să fie primită de Tatăl ceresc, pentru Apostolii și ucenicii Săi și pentru toți cei care, de-a lungul veacurilor, au crezut, prin propovăduirea Apostolilor și urmașilor acestora, în cuvântul lui Dumnezeu”.

La final, slujitorii Bisericii, precedați de steaguri și icoane și urmați de credincioși, s-au îndreptat în procesiune către cimitirul de la marginea satului, unde o capelă mortuară pentru nevoile locuitorilor satului a fost zidită de curând de către administrația locală. Aici, Mitropolitul Banatului a binecuvântat capela mortuară și a săvârșit o slujbă de pomenire pentru cei adormiți, ctitori, binefăcători și credincioși.