Binecuvântarea lucrărilor de la biserica din Bogești, Vaslui

Data: 14 Octombrie 2024

Duminică, 13 octombrie 2024, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Bogești, Protopopiatul Bârlad. Cu acest prilej a binecuvântat lucrările de consolidare și reabilitare desfășurate la biserica parohială, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Sfântul lăcaș a primit-o ca ocrotitoare și pe Sfânta Împărăteasă Alexandra.

Din soborul slujitorilor au făcut parte și părintele protopop Andrei Mereuță și părintele paroh Silviu Marin.

În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre cum putem valorifica cuvântul pe care Domnul îl seamănă în inima noastră și a arătat că principalul efect al asimilării cuvântului lui Dumnezeu este schimbarea inimii: „Intraţi în caruselul acesta al judecării celui de lângă noi, este așa de greu să mai ajungem să-l înţelegem exact așa cum este el, să îl pătrundem în ceea ce este el cel mai autentic, așa cum este în adâncul sufletului său. Nu vom mai putea pătrunde, pentru că vom rămâne întotdeauna undeva, în afara sufletului său, deformându-l și împroșcându-l cu etichetele pe care i le punem și cu judecata pe care i-o aplicăm. Cu siguranţă, au fost nenumărate momentele când, după ce am judecat, fiecare dintre noi, cunoscând mai bine o persoană, am constatat că sufletul acelui om este mult mai frumos decât l-am putut noi sesiza, sau nici nu l-am putut sesiza, din cauza judecăţii, a gândurilor rele pe care le-am aplicat acelui om. Să ne dea Domnul să avem un pământ al inimii bun și curat, pentru ca din acesta să răsară întotdeauna rodul dragostei, al bucuriei și al luminii faţă de cei din jurul nostru!”

La finalul slujbei, în semn de recunoștință, Părintele Episcop Ignatie a oferit doamnei Alexandra Marin, soția părintelui paroh Silviu Marin, Distincția de vrednicie a Episcopiei Hușilor „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”.