Binecuvântarea lucrărilor de reabilitare la dispensarul din Nușeni, Bistriţa‑Năsăud

Un articol de: Darius Echim - 20 Iulie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramu­re­șului și Sălajului, s-a aflat sâmbătă, 16 iulie, la Nușeni, județul Bistrița-Năsăud, unde a binecuvântat lucrările de reabilitare și modernizare efectuate la dispensarul uman din localitate. Dispensarul este construit pe un teren donat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, iar procesul de reabilitare, început în anul 2020, a constat în modernizarea, recompartimentarea și dotarea spațiilor pentru cabinetele medicilor de familie, cabinetul stomatologic și farmacie.

Investiția, în valoare de 1,8 milioane lei, a fost finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin străduința Consiliului Local Nușeni.
Cu acest prilej, IPS Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, subliniind că Doctorul cel mare al trupurilor şi al sufletelor, Mântuitorul Iisus Hristos, este mereu alături de credincioşi, iar El lucrează prin oameni, rugăciunea și credința fiind esen­țiale în vindecarea oricărui om.

Ierarhul i-a felicitat pe cei im­plicați în renovarea și modernizarea instituției medicale, iar primarului comunei Nușeni, Ioan Mureșan, i-a oferit o icoană cu Sfântul Ierarh Nectarie.