Binecuvântarea lucrărilor la biserica din localitatea clujeană Ghirolt

Un articol de: Darius Echim - 09 Octombrie 2024

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul‑vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s‑a aflat duminică, 6 octombrie, în mijlocul credincioșilor din Parohia Ghirolt, Protopopiatul Gherla, județul Cluj, unde a binecuvântat lucrările de renovare efectuate în ultima perioadă la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie şi a rostit cuvântul de învățătură. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș‑Bolyai din Cluj‑Napoca.

Pentru întreaga activitate pastoral‑misionară și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul i‑a oferit preotului paroh Radu Gavrea Ordinul „Mihai Vodă” pentru clerici. De asemenea, primarului comunei Aluniș, Mihai Sav, i‑a acordat Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni”, iar Consiliului parohial o diplomă de aleasă cinstire.

Ierarhul a fost însoțit la Sfânta Liturghie de la biserica din localitatea clujeană Ghirolt de către profesorul emerit Sebastian Brock de la Universitatea Oxford, căruia Universitatea Babeș‑Bolyai din Cluj‑Napoca i‑a acordat joi, 3 octombrie, titlul de doctor honoris causa.

La slujbă au luat parte autorități locale, fii ai satului și numeroși credincioși.