Binecuvântarea prescurăriei din incinta mănăstirii sucevene Cămârzani

Un articol de: Irina Ursachi - 07 Decembrie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, s-au aflat luni în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Cămârzani, județul Suceava.

Cei doi ierarhi au binecuvântat prescurăria din incinta Mănăstirii Cămârzani, care i-a primit ca ocrotitori pe Cuvioșii Părinți Spiridon și Nicodim, prescurarii de la Lavra Pecerska din Kiev. Amenajarea spa­țiului în care se vor pregăti prescuri pentru întreaga arhiepiscopie a fost posibilă prin osteneala părintelui arhimandrit Mihail Balan, stareț al Mănăstirii Sihăstria Râș­căi și Exarh de zonă, cu implicarea obștii monahale și a maicii starețe, stavrofora Maria Deac, precum și cu ajutorul unor preoți din Ucraina, cunoscători ai mește­șugului realizării prescurilor.

Spațiul în care este amenajată prescurăria a fost binecuvântat prin stropire cu apă sfințită și prin ungere cu untdelemn sfințit.

La final, Înaltpreasfințitul Pă­rin­­te Arhiepiscop Calinic a adus mul­­țu­miri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui atelier care va deservi întreaga eparhie. Ierarhul a subliniat și faptul că în cadrul Mănăstirii Cămârzani fun­cțio­nează fabrica de lumânări și tipografia arhiepiscopiei, moment în care a felicitat maicile pentru efortul depus în împlinirea lucrării Bisericii.

De asemenea, ierarhii au săvârșit slujba Parastasului la mormântul Preasfințitului Gherasim Putneanul, cu prilejul împlinirii a 17 ani de la mutarea sa în veșnicie. Acesta a fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților între anii 1992 și 2004.