Binecuvântarea sediului administrativ al Cimitirului „Sfântul Nicolae”-Străuleşti

Un articol de: Ioan Bușagă - 16 Mai 2018

La aproape patru luni de la inaugurarea primului cimitir eparhial al Arhiepiscopiei Bucu­reș­tilor, marți, 15 mai, a fost săvâr­șită slujba Sfințirii celei mici a apei în sediul administrativ al Cimitirului eparhial „Sfântul Nicolae”-Străuleşti.

Slujba de binecuvântare a spațiilor acestui sediu a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureș­tilor, înconjurat de un sobor de preoți. Între cei prezenți au fost pr. Costinel Ailioaei, consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pă­rinții protoierei de la cele șase protopopiate ale Capitalei și de la cele două protopopiate ale județului Ilfov. La slujba de binecuvântare au participat mem­bri ai familiei Nicolae şi Nicoleta Anghel, ctitori ai acestui nou aşezământ, și alți colaboratori.

Cimitirul eparhial „Sfântul Nicolae”-Străuleşti a fost inaugurat în ziua de 31 ianuarie 2018, când a fost oficiată și slujba punerii pietrei de temelie pentru capela cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din incinta noului cimitir. Mai multe detalii în ediția următoare.