Binecuvântarea sediului Asociației Naționale a Surzilor din România - filiala Bistrița

Un articol de: Darius Echim - 01 Martie 2023

Preasfințitul Părinte Benedict Bistri­țeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a liturghisit duminică, 26 februarie, la Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Bistrița și a sfințit sediul Asociației Naționale a Surzilor din România (ANSR) - filiala Bistrița. La Sfânta Liturghie s-au aflat numeroși credincioși, printre care și persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Pentru aceștia s-a tradus întreaga slujbă în limbaj mimico-gestual de către pr. Cătălin Mileșan, interpret autorizat și preot misionar pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din județul Bistrița-Năsăud.

La finalul sfintei slujbe, pr. Cătălin Vasile Mileșan - preotul misionar pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din județul Bistrița- Năsăud, a fost hirotesit iconom. De asemenea, Florin Grigore Font, Radu Țărmure, Mihail Grecu, președin­tele ANSR - filiala Bistrița, Aurel Bindea, și preoteasa Ancuța Ionela Mileșan, alături de alţi binefăcători, au primit distincţii.

Ierarhul a binecuvântat apoi sediul ANSR -  filiala Bistrița. Situat în Piața Centrală nr. 22, sediul a fost amenajat corespunzător pentru a deservi nevoile persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire. Aici vor avea loc activități de socializare, de consiliere și îndrumare. Ierarhul a apreciat activitatea asociației şi i-a dăruit preșe­dintelui ANSR - filiala Bistrița, Aurel Bindea, o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos. La eveniment au participat autorități locale și județene, clerici, membri ai comunității surdo­muților din jude­țul Bistrița-Năsăud și alți invitați.