Binecuvântarea Sfântului Ioan Casian pentru seminariștii gălățeni

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 01 Martie 2024

La inițiativa Înaltpreasfin­țitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Cuvios Ioan Casian a ajuns joi, 29 februarie, la capela Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei” din Ga­lați.

După ce miercuri slujitorii și credincioșii gălățeni s-au bucurat de prezența sfintelor moaște la biserica din municipiu ocrotită spiritual de sfinții străromâni Ioan Casian și Gherman, joi, în timpul Sfintei Liturghii săvârșite în capela seminarului, toți elevii semi­nariști au avut bucuria de a se închina la sfintele moaște. 

Racla ce adăpostește cinstitul odor, provenit din patrimoniul sacru al Reșe­dinței arhiepiscopale, a fost adusă de o delegație a Centrului eparhial și așezată pentru câteva ore în biserica școlii teologice. Cu entuziasm și plini de credință, elevii, de la clasele primare până la cei din ultimul an de liceu, s-au închinat și au sărutat cu evlavie sfintele odoare, cerând binecuvântarea și ocrotirea sfântului ce a viețuit în zona Dobrogei, în secolul al 4-lea, ne-a transmis părintele Rareș Bucur, consilier eparhial.