Binecuvântarea Sfântului Pantelimon pentru vârstnici îngrijiți în București

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 12 Feb 2024

Capela Așezământului de îngrijire a persoanelor vârstnice Luxab din Capitală a primit sâmbătă, 10 februarie, un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Acesta a fost așezat într-o raclă confecționată la Atelierele Patriarhiei Române, sfințită de un sobor de clerici condus de părintele Alin Gabriel Nica, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucu­reștilor. Programul liturgic a continuat cu săvârșirea Sfintei Liturghii și a parastasului pentru vârstnicii îngrijiți în acest așezământ, trecuți la cele veșnice.

Fragmentul din moaștele Sfântului Pantelimon a fost oferit capelei Centrului de îngrijire Luxab de Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman. „Considerăm că prezența moaș­telor Sfântului Pantelimon aduce o contribuție la viața duhovnicească a rezidenților și anga­jaților centrului. Sfântul Pantelimon mijlocește înaintea lui Dumnezeu și avem speranța că, de acum încolo, vom spori și mai mult în activitatea noastră, iar bolile și problemele cauzate de bătrânețe vor fi trăite cu mai mare ușurință”, a spus pentru TRINITAS TV părintele Alexandru Ivan, slujitor al capelei așe­zământului și responsabil al centrului de îngrijire.

Evenimentele au continuat cu conferința intitulată „Puzzle-ul echilibrului”. Profesioniști din lumea medicală și clerici au vorbit despre adicțiile și patimile cu care se confruntă oamenii din societatea contemporană.