Binecuvântarea unor spații noi la o parohie românească din Italia

Data: 11 Ianuarie 2023

În Duminica după Botezul Domnului, 8 ianuarie, după Sfânta Liturghie, la Centrul pastoral și cultural al Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Vasile cel Mare” din Udine, Italia, au avut loc binecuvântarea spațiilor recent restaurate cu sprijinul Guvernului României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, sfințirea obiectelor de cult necesare spațiului liturgic și binecuvântarea lucrurilor necesare școlii parohiale românești achizi­ționate cu sprijinul aceluiași departament.

Evenimentul a început cu o slujbă de mulțumire și binecuvântare, la care au participat părintele protopop Florin Cherecheș, părintele paroh Victor Budeanu și părintele slujitor Ioan Juravle.

După slujbă au urmat luările de cuvânt ale invitaților.

Părintele protopop Florin Che­recheș a transmis un mesaj de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, chiriarhul eparhiei. A urmat alocuțiunea consulului general român de la Trieste, Cosmin Victor Lotreanu. A participat și reprezentantul comu­nității romano-catolice, diaconul Marco Soranzo din Udine. A fost citit apoi și mesajul secretarului de stat Gheorghe Cârciu de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, care a anunțat prioritatea strategică de sprijin a Guvernului României pentru comu­nitățile de români din afara gra­nițelor țării, se arată pe site-ul episcopia-italiei.it.