Binecuvântări arhierești în două parohii din Botoșani

Data: 04 Mai 2022

Sâmbătă, 30 aprilie 2022, Prea­sfințitul Părinte Nichifor Botoșă­nea­nul, Episcop-vicar al Arhiepisco­piei Iașilor, a fost în mijlocul cre­din­cioșilor a două parohii din comuna Albești, județul Botoșani, informează doxologia.ro. În Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”-Tudor Vladimirescu, păstorită de părintele Ioan Apetri, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii. Din sobor a făcut parte pă­rintele protopop Petru Fercal și alți preoți invitați, răspunsurile la strană fiind date de Corul misionar „Sfântul Ioan Botezătorul”.

După citirea pasajului evanghelic, Prea­sfin­țitul Părinte Nichifor Botoșă­nea­nul a ținut un cuvânt de învă­ță­tură. La final a săvârșit slujba de sfințire a temeliei pentru noua biserică.

După-amiază, ierarhul, împreună cu soborul de preoți și corul misionar, a poposit la Parohia „Sfântul Dimitrie”-Buimăceni, comuna Albești, unde, din anul 2020, slujește părintele Lucian-Cristian Coșofreț. Aici a săvârşit slujba Vecerniei, iar la sfârşit i-a miruit pe toți cei prezenți. (S.D.)