Binecuvântări arhiereşti în Maramureş

Un articol de: Andrei Fărcaş - 13 Septembrie 2023

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit duminică, 10 septembrie, slujba de târnosire a noii biserici de lemn din Giuleşti, Protopopiatul Sighet, urmată de Sfânta Liturghie şi un cuvânt de învăţătură. De asemenea, ierarhul a binecuvântat noua sală socială din incinta bisericii, care a primit numele „Justinian Arhi­episcopul”. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theologos”, dirijat de Florian Vois.

Pr. paroh Ioan Vraja a fost distins cu o Gramată Episcopală şi a primit în dar o cruce pectorală. Au mai primit distincţii secretarul de stat Anca-Minodora Costin-Hendea, primarul Laurenţiu Batin, viceprimarul Ştefan Codrea, Consiliul parohial şi alţi binefăcători.

La praznicul Naşterii Maicii Domnului, hramul bisericii din Rozavlea, mii de credincioşi s-au adunat pentru a se ruga împreună cu Preasfinţitul Episcop Iustin şi soborul slujitor la Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, a fost hirotonit întru preot diaconul Andrei Mitruţ Vlad, pentru Parohia Glod, Protopopiatul Sighet. De asemenea, în timpul Sfintei Liturghii, ierarhul s-a rugat pentru toţi elevii care au început şcoala. Pr. paroh Vasile Cozma i-a dăruit Preasfinţiei Sale o icoană şi i-a mulţumit pentru păstrarea tradiţiei de a sluji în satul natal de fiecare hram al bisericii.