Binecuvântări arhiereşti pentru oamenii străzii din Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 09 Iulie 2020

Adăpostul de noapte al Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia a primit sâmbătă, 4 iulie, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Centrul, cu o capacitate de 50 de locuri, oferă oamenilor străzii cazare pe timpul nopţii, câte o masă caldă dimineața și seara, servicii de igienizare, consiliere.

Ierarhul, împreună cu părintele protopop Teofil Slevaș, s-a aflat în mijlocul beneficiarilor adăpostului de noapte de la Gara CFR Alba Iulia al Aşezământului social „Filantropia Ortodoxă”, cărora le-a adresat câteva sfaturi duh­ov­nicești şi i-a îndemnat pe angajații de aici `să dea dovadă de iubire jertfelnică în misiunea pe care o au de îndeplinit. (…) Fiecare dintre noi suntem chemați să fim semne ale dragostei lui Hristos față de aproapele”.

Aşezământul social „Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia, cu o capacitate de 50 de locuri, oferă oamenilor străzii cazare pe timpul nopţii, câte o masă caldă dimineața și seara, servicii de igienizare, consiliere în vederea identificării unui loc de muncă, sprijin pentru găsirea unei locuinţe cu chirie sau pentru întocmirea şi depunerea dosarului la diferite instituţii în vederea obținerii unei alternative și consiliere pentru restabilirea relaţiilor cu familia. Acest așezământ social, coordonat de către pr. Andrei Șoit, este administrat de Asociația „Filantropia Ortodoxă~ Alba Iulia, printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Direcţia de Asistenţă Socială Alba Iulia, și Consiliul Județean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.