Biserica „Buna Vestire” din Jina, județul Sibiu, a fost resfințită
Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit la praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului în lăcașul de rugăciune al Parohiei Jina 1, pe care l-a resfințit, întrucât a trecut în ultimii ani prin mai multe lucrări de renovare și înfrumusețare.
Biserica „Buna Vestire” din Jina a fost târnosită cu Sfântul și Marele Mir și cu apă sfințită, iar în Sfânta Masă s-au așezat moaște. Credincioșii din satul sibian au participat în număr mare la sărbătoarea duhovnicească prilejuită de resfințirea lăcașului de cult de la a cărui zidire s-au împlinit 221 de ani. Mulți dintre credincioșii prezenți au îmbrăcat straiele populare specifice Mărginimii Sibiului și s-au rugat pentru ajutor ceresc și pace în lume.
După slujba de sfințire a urmat Sfânta Liturghie, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu le-a vorbit celor prezenți despre praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului.
„Maica Domnului, prunca făgăduită lui Dumnezeu de către părinții ei, Ioachim și Ana, a fost dusă la templu. Iată, această ființă a fost rodul rugăciunii, pentru că atât de mult s-au rugat părinții ei, Ioachim și Ana, ca să aibă un fiu sau o fiică și astfel să nu mai fie considerați pedepsiți de Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.
Preotul paroh Nicolae Hulea a fost hirotesit iconom stavrofor de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurențiu, în semn de apreciere a activității sale din Parohia Jina 1. Ierarhul a oferit diplome de apreciere Primăriei Jina, care a sprijinit lucrările de renovare, și altor binefăcători. Diplome de apreciere au fost oferite și Adunării și Consiliului parohial. Pr. paroh Nicolae Hulea i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare şi a prezentat lucrările făcute în ultima vreme la biserica veche din Jina. Pentru că nu s-au găsit moaște așezate în Sfânta Masă, a fost pregătit lăcașul pentru târnosire. Pr. Nicolae Hulea a mulțumit tuturor pentru ajutorul în aceste lucrări și i-a oferit în dar Înaltpresfinţitului Părinte Mitropolit Laurențiu o icoană a Maicii Domnului, semn al recunoștinței pe care comunitatea din Jina o are față de arhipăstorul preoților și credincioșilor din Mitropolia Ardealului.