Biserica cu Lună a premiat elevi ai Liceului Ortodox din Oradea

Un articol de: Pr. Prof. Alin Sonea - 08 Iulie 2021

Parohia Ortodoxă Oradea Centrală - Biserica cu Lună i-a premiat într-un cadru festiv pe cei 26 de elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, care au obținut la finalul acestui an şcolar media generală de studii 10 (zece).

Vechea Catedrală Ortodoxă a Oradiei Mari, cu hramul Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, Biserica cu Lună, pe lângă care funcționează un centru cultural ce desfășoară activități cu copiii și tinerii, a fost gazda evenimentului la care au participat premianții Liceului Ortodox, însoțiți de părinții și profesorii lor, duminică, 4 iulie.

Pr. prof. Radu Valer Rus, directorul Liceului Ortodox și preot slujitor la Biserica cu Lună, a rostit, cu această ocazie, cuvinte de apreciere asupra apostolatului dascălilor şi a evidențiat performanța remarcabilă a elevilor premiați: „O performanță cu atât mai valoroasă, cu cât vorbim despre un an școlar foarte greu, cu provocări foarte mari, create de situația pandemică în care s-a găsit o lume întreagă, dar pe care acești elevi, călăuziți de dascăli de mare vocație, cărora le mulțumesc public aici, și susținuți de părinți care înțeleg rostul școlii și al educației și sunt parte activă a ei și cărora de asemenea le mulțumesc pentru că și-au încredințat ceea ce au ei mai scump în mâinile dascălilor școlii noastre, un an greu așadar, dar pe care premianții noștri de 10 l-au încheiat cu rezultate excep­țio­nale”.

A urmat premierea, prin bunăvoința preotului paroh Teodor Dinu Cristea și a inginerului Valeriu Trip oferindu-se fiecăruia copil câte o diplomă de excelență, o iconiță și un premiu în valoare de 200 de lei, în semn de prețuire a rezultatelor, de apreciere a efortului ce stă în spatele acestora și de încurajare pentru rezultate la fel de frumoase și în anii următori.

Cuvinte de felicitare și apreciere au fost adresate elevilor, dascălilor și părinților de către părintele paroh Teodor Dinu Cristea și de către consilierul Valeriu Trip, care au evidențiat importanța susținerii educației de calitate.