Biserica din Agrieș, Bistriţa-Năsăud, a fost resfinţită

Un articol de: Darius Echim - 03 Iunie 2021

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a resfinţit biserica din Agrieș, judeţul Bistriţa-Năsăud, în Duminica a 5-a după Paști.

Lăcașul de cult, cu hramul „Sfin­ții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a trecut în ultima perioadă printr-un amplu proces de reabilitare.

În continuare, la Altarul de vară din curtea bisericii, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie şi a explicat, în cuvântul de învățătură, că, asemenea femeii samarinence, fiecare credincios este provocat de Dumnezeu la un dialog sincer.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul vocal „Synavlia”, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. La momentul chi­nonicului, tinerii parohiei au interpretat câteva cântece religioase.

Pentru întreaga activitate des­fășurată în parohie, preotul paroh Ionuț Mitruț Pop-Ursu a fost hirotesit sachelar, iar membrii Consiliului parohial și cei care și-au oferit sprijinul în reabilitarea bisericii din sat au primit diplome de aleasă cinstire.