Biserica din Parohia Cutca, resfințită după 39 de ani de la târnosire

Un articol de: Darius Echim - 07 Septembrie 2021

În Duminica a 11-a după Rusalii (Pilda datornicului nemilostiv), 5 septembrie, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit slujba de sfințire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Cutca, județul Cluj, în ziua când s-au împlinit 39 de ani de la târnosirea acesteia. În ultimii trei ani, lăcașul de cult a trecut prin­tr-un amplu proces de renovare și înfrumu­se­țare.

În continuare, ierarhul a săvâr­șit Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură pe tema „Iertarea, pentru aici și pentru dincolo”.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul de muzică bizantină „Anastasios”, dirijat de protopsaltul dr. Iustinian Ioachim Simion. Grupul este format din medici, studenți la Medicină și stu­denți la Teologie.

Preotul paroh Valentin Mihai Leucă a fost hirotesit iconom, fiind acordate distincţii şi diplome primarului comunei Sânmărtin, Ioan Fărtan, epitropului parohiei, Vasile Boca, paracliserului Grigore Cherecheș, lui Ștefan Boca, membrilor Comitetului și Consiliului parohial şi altor binefăcători.