Biserica din satul ieșean Arama a primit veșmânt nou de har

Un articol de: Flavius Popa - 18 Septembrie 2024

Credincioșii din satul ieșean Arama, precum și cei din comuna Coarnele Caprei, l-au avut în mijlocul lor, duminică, 15 septembrie, pe Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Ierarhul a resfințit un sfânt lăcaș vechi de aproape 200 de ani, închinat Sfântului Ierarh Nicolae.

Peste o mie de persoane s-au rugat în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci la slujba oficiată de Părintele Mitropolit Teofan, cu prilejul resfințirii sfântului lăcaș din localitatea Arama. Alături de ierarh au mai slujit părintele arhim. Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț; părintele Victor Pîslariu, protopop de Hârlău; părintele Neculai Dorneanu, inspector eparhial; părintele Iulian Apopei, parohul Bisericii din Arama, precum și clerici din împrejurimi.

După sfințirea și pecetluirea Sfântului Altar, clericii au săvârșit Sfânta Liturghie la un Altar special amenajat în curtea parohiei.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, după momentul Axionului, teologul Mihai Cracană a fost hirotonit întru diacon.

În semn de mulțumire pentru munca depusă la înfrumusețarea bisericii, părintele paroh Iulian Apopei a primit Ordinul „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”. Totodată, primarul comunei Coarnele Caprei, Mihai Țibucanu, a primit aceeași distincție, pentru mireni, iar credincioșii care au contribuit la renovarea și împodobirea lăcașului au primit diplome de vrednicie.