Biserica închinată Sfântului Ierarh Spiridon din Oradea a fost sfințită

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 05 Octombrie 2021

Lăcașul de cult închinat Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei și Sfântului Ierarh Ioan de Shanghai și San Francisco al Parohiei „Sfântul Spiridon“ din cartierul Rogerius al ­municipiului Oradea a fost sfințit.

Slujba de târnosire a bisericii a fost săvârșită duminică, 3 octombrie, de Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, împreună cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în prezența a numeroși credincioși. Îndată după oficierea slujbei de sfințire a lăcașului de cult, soborul slujitor a săvârșit cea dintâi Dumnezeiască Liturghie în Altarul proaspăt sfințit.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a rostit un cuvânt de învățătură în care a ilustrat importanța și originalitatea îndemnului hristic al iubirii vrăjmaşilor, cea mai sigură cale de apropiere de Dumnezeu, şi i-a asigurat pe credincioșii prezenți de puterea de mijlocire a celor doi protectori spirituali ai lăcașului de cult, Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei și Sfântul Ierarh Ioan de Shanghai și San Francisco, mari făcători de minuni.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan l-a hirotonit în treapta slujirii diaconale pe tânărul teolog Darius Herlaș, pe seama Bisericii „Sfântul Spiridon” din Oradea.

Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie şi-a manifestat recunoștința față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru delegarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria, ca semn al prețuirii sale și ca manieră de a sublinia importanța comuniunii euharistice a românilor ortodocși din țară și din diasporă, anul 2021 fiind consacrat în Biserica Ortodoxă Română ca „An omagial al pastorației românilor din afara României”. De asemenea, Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie i-a felicitat pe preotul paroh Ciprian Mega, pe preotul coslujitor Tudor Matei și pe credincioșii parohiei, pentru lucrarea ctitoricească împlinită.