Biserică închinată Sfintei Mare Muceniţe Ecaterina, sfinţită de IPS Părinte Pimen

Un articol de: Tudorel Rusu - 25 Noiembrie 2014

Duminică, 23 noiembrie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din municipiul Suceava, unde a oficiat slujba de sfinţire a Bisericii „Sfânta M. Mc. Ecaterina“. După slujba de târnosire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în noua biserică, răspunsurile la strană fiind date de corul parohial al Bisericii „Sfântul Mina“.

Biserica nou sfinţită, cu hramul Sfintei Mare Muceniţe Ecaterina, a fost ridicată în apropierea viitorului campus universitar din Suceava. Este construită din lemn, în stil maramureşean, de către meşteri maramureşeni. Piatra de temelie a fost pusă pe data de 29 noiembrie 2009, printre ctitorii noului locaş de cult numărându-se în primul rând credincioşii Bisericii „Sf. Mina“ din Suceava, îndrumaţi de pr. paroh Cătălin Axinte.

După slujba de târnosire şi după slujba Sfintei Liturghii, IPS Părinte Pimen a ţinut un cuvânt de învăţătură. „Sfânta Biserică a rânduit să se citească pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina în această perioadă, la sfârşit de toamnă, când fiecare şi-a adunat cele necesare pentru iarnă, proviziile pentru hrană, pentru pâinea cea de toate zilele. Nu trebuie însă să uităm ca din puţinul nostru să dăm şi celor săraci. Chiar şi o bucată de pâine şi un pahar de apă sunt bineprimite în faţa lui Dumnezeu. Cine dăruieşte săracilor Îl împrumută pe Dumnezeu“, le-a spus Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor credincioşilor.

Toţi închinătorii prezenţi la slujba de sfinţire a Bisericii „Sf. M. Mc. Ecaterina“ au trecut prin Sfântul Altar pentru binecuvântare şi spor duhovnicesc. La final, comitetul parohial al Bisericii „Sfântul Mina“ a pregătit pachete cu hrană pentru toţi cei prezenţi.

Lucrările la noua biserică suceveană „Sf. M. Muceniţă Ecaterina“ continuă cu ridicarea unui aşezământ pentru oamenii în vârstă şi neajutoraţi.