Biserică nouă pentru credincioșii din Zona Gării a Oraviței

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 24 Noiembrie 2020

Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului din acest an a fost o zi însemnată pentru credincioșii Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Oravița, județul Caraș-Severin. După mulți ani de osteneală s-au bucurat de târnosirea noii biserici parohiale.

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost duminică în mijlocul acestei comunități parohiale și a sfințit locașul din cartierul Zona Gării al Oraviței. După slujba de sfințire, ierarhul a săvârșit Sfânta Litughie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La sfintele slujbe alături de credincioși au participat și auto­rități ju­dețene și locale. Prea­sfin­țitul Părinte Episcop Lucian a dat și cel de-al doilea hram al acestui sfânt locaș, „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”.

Pentru frumoasa sa activitate, dar și pentru implicarea de care a dat dovadă la ridicarea sfintei biserici, părintele paroh Alin Florentin Mureșan a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, ctitorii și binefăcătorii au primit Diploma de excelență „Episcop Iosif Traian Badescu”. Totodată, părintele paroh le-a oferit plachete în semn de recunoștință ctitorilor principali.  

„După 20 de ani de muncă, aș­teptare, rugăciune intensă și dragoste, visul credincioșilor din această zonă s-a împlinit. Îi felicităm pe toți ctitorii și binefăcătorii acestei sfinte biserici, în mod special pe părintele paroh Alin, care s-a ostenit foarte mult, cu timp și fără timp, alergând în stânga și în dreap­ta, zi și noapte, pentru ca această biserică să fie împodobită și bineînțeles astăzi s-o putem târnosi. Credem că pe mai departe co­munitatea euharistică de aici din Oravița, Zona Gării, va fi aproape de sfântul locaș. Mai trebuie să împodobim biserica cu mobilier, s-o înveșmântăm cu pictură și să amenajăm curtea. Credem că toate se vor realiza cu ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului și prin străduința autorităților locale, a părintelui paroh și a tuturor cre­dincioșilor”, a subliniat Prea­sfin­țitul Părinte Episcop Lucian.