Biserica Parohiei Coțofanca a fost sfințită

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 03 Mai 2018

În Duminica a 4-a după Paști, Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a binecuvântat lucrările exterioare săvârșite la biserica Parohiei Coțofanca, Protopopiatul Lehliu, județul Călărași. În continuare, Preasfinția Sa a sfințit catapeteasma locașului de cult și a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, informează sf-esc.ro. Răspunsurile liturgice au fost oferite de elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale, părintele paroh Eugen Cristian Grigore a fost hirotesit iconom și a primit o cruce de binecuvântare pentru biserica parohială. Pentru râvna depusă în realizarea lucrărilor de restaurare a sfântului locaș din Coțofanca, Emil Hanganu a primit din partea ierarhului Crucea Sloboziei în grad de cavaler.

În partea a doua a zilei, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vizitat biserica parohială din localitatea Rași, Protopopiatul Lehliu, unde sunt necesare urgente lucrări de restaurare a picturii.