Biserica Parohiei Făgăraș-Gară a fost sfințită

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 30 Octombrie 2023

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” a Parohiei Făgăraş-Gară, judeţul Braşov, a fost târnosită sâmbătă, 28 octombrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. 

Lăcașul de cult a fost construit în perioada 2015-2023, pentru a răspunde nevoilor duhovnicești din această parte a orașului Făgăraș. Din anul 2017, slujbele religioase au fost săvârșite în paraclisul amenajat în demisolul actualei biserici. După încheierea lucrărilor de con­s­truc­ție și amenajare, biserica Paro­hiei Făgăraș-Gară a fost sfințită de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Lauren­țiu, care a târnosit zidirea cu Sfântul și Marele Mir și cu apă sfințită, a săvârșit rânduiala sfințirii Sfintei Mese și a oficiat mai apoi Sfânta Liturghie la noul Altar sfințit, informează Mitropolia Ardealului.

În cuvântul de binecuvântare, Mitropolitul Laurențiu a felicitat comu­nitatea parohială pentru jertfa depusă în ultimii ani la ridicarea bisericii.

„Momentele pe care le-am trăit astăzi împreună reprezintă încă o treaptă în desăvârșirea unei lucrări care are importanță nu pentru o zi sau două, ci pentru o perspectivă viitoare, pe care Dumnezeu o va rândui, adică am reușit să urcăm de la demisol la biserica ridicată aici tocmai datorită celei de jos. Urcând acum aici, putem vedea perspectiva încununării, desăvârșirii acestei lucrări. Lucrarea de sfințire a unei biserici este unică. Ea se mai poate re­peta după o refacere a lăcașului de cult, dar construirea unei biserici noi se încheie cu o târnosire, cu o sfin­țire, cu o desăvârșire a acestei lucrări, biserica devenind un loc sfințit și sfințitor”, a spus ierarhul.

Preotul paroh Adrian Precup a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată în urmă cu 13 ani, când i-a încredințat misiunea de a zidi lăcașul de cult în comunitatea primită spre păstorire. Părintele pensionar Dragoș Fulea și părintele paroh Adrian Precup au fost hiro­tesiți iconomi stavrofori. Preotul paroh a primit din partea ierarhului distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”. De asemenea, preotul Gheorghe Laurențiu Precup, slujitor în comunitatea românească din Elveția, a primit distincția „Crucea șaguniană pentru clerici”. Sărbătoarea s-a încheiat cu oferirea mai multor dis­tincții ctitorilor și binefăcătorilor lăcașului de cult.